2013. október 18., péntek

BB krém az elfoglalt nők ideális választása

Az elmúlt évek egyik legnagyobb újdonsága és legnépszerűbb terméke a BB krém.
A hibátlan, hidratált bőr, amely még a nap káros sugaraitól is védve van,  sok nő vágya. Ezt az igényt elégítik ki ezek a krémek.
A BB krém alapja eredetileg Németországból származik, elsősorban lézeres beavatkozások után használták hegek eltüntetésére.
Többen észrevették, hogy a BB krémnek ez az elődje mennyire jót tesz a bőrnek, ám az áttörést az okozta, amikor egy híres dél-koreai színésznő ezt egy interjú során nyilvánosságra hozta.
A BB krém neve a Blamish Balm kifejezésből ered, amely magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „hiba balzsam”. A név is a krém rendeltetésére utal, azaz a bőrhibák elfedésére, javítására, és a bőr eredeti fiatalságának visszaadására.

Egy újságíró a szépségipar svájci bicskájának nevezte el a BB krémeket,  multifunkciós hatásuk miatt valóban egyre kedveltebbek a mai rohanó világban.


Ahogy minden készítmény esetén a hatóanyagok és azok koncentrációja határozza meg egy BB krém hatásosságát. Minden márka másra fókuszál, van ahol az öregedést gátló összetevők a fontosak, mások a tökéletes fedésre koncentrálnak. Néhány  krém a foltok kezelésére helyez nagy hangsúlyt,  gyulladáscsökkentő  és hidratáló hatású. Tartalmazhatnak  A, C és E vitaminokat,  szőlőmag kivonatot, algát és teafaolajat, UV szűrőket.
A BB krém minden fajtájából csak 1-2 árnyalat található.
A választásnál arra kell ügyelni, hogy a bőrünk hidegebb vagy melegebb tónusú-e. Hideg tónusoknál rózsaszínes, meleg tónusoknál sárgás a bőr.

Amit én használok:  De Noyle's BB krém
Egy krém, aminek több funkciója is van:
  • hidratálás
  • káros környezeti hatások elleni védelem (15 SPF)
  • a bőrhibák kiegyenlítése: egységes bőrfelületet ad, alapozó helyett is használható
  • feszesítés, ránctalanítás
Finom az illata és gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros fényt maga után.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése