2014. július 16., szerda

A hyaluronsavrólHyaluronsav
A hyaluronsav egy fehérje, amely része a szervezetünknek, mint a kollagén, az elasztin, illetve az aminosavak. Szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme. A hyaluronsav felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért.  
A kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv (pl. bőr) rugalmasságát és feszességét.
Mennyisége az újszülöttek kötőszövetében a legnagyobb, termelődése a húszas életévekben csökkenni kezd, ami egyre rohamosabb mértékben az öregedés jeleinek kialakulásához vezet. (izületi fájdalmak, lassúbb és nehezebb mozgás, szabadgyök-képződés, ráncok, pigmentzavarok, megereszkedés) Ezt a folyamatot megfelelő életformával, táplálkozással, folyadékfogyasztással és étrendkiegészítőkkel, kozmetikai eljárásokkal lelassíthatjuk.
A negyven éves kor a vízválasztó, ugyanis ekkor a hyaluronsav termelődése a felére csökken, hatvan éves korra pedig a bőr hyaluronsav mennyisége 10%-a az eredetinek. Egyértelmű tehát, hogy az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a hyaluronsav szövetekben való megőrzése, illetve a visszajuttatása a szervezetbe.
A kozmetikai kezelések során alacsony molekulasúlyú hyaluronsavat juttatunk be a bőrbe.
A hyaluronsavas virágszirom arckezelés az egyik alternatíva a kezelések sorában.
További hatóanyagok: kínai fehér tea; japánmeggy virág, francia rózsa; magnólia, paradicsom; indiai lótuszvirág kivonatok; organikus szilícium.


A PUMPKIN LINE sütőtökös arckezelés szérum koncentrátuma is tartalmaz alacsony molekulasúlyú hyaluronsavat a sütőtök kivonat, az ír moszat, sheavaj, szezám, avokádó, szőlőmagolaj mellett, hogy csak a főbb hatóanyagokat említsem.


A SHINY LOOK - Ragyogó tekintet szemkezelés termékeiben is megjelenik a hyaluronsav néhány fontros hatóanyag mellett, mint a napraforgó, jojoba, avokádó, argánolaj, Centella Asiatica, édes narancs kivonat.     

                                                           
A DE NOYLE'S hialuronsavas ampullájának bőrbe juttatása egy kellemes arcmasszázs mellett csökkenti a ráncok mélységét az arcon.      
                                                                      
          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése