2014. november 20., csütörtök

Szőrtelenítés cukorpasztával


A természetes megoldások híveként már régóta szerettem volna megismerkedni a cukorpasztás szőrtelenítési eljárással. Múlt hétvégén aztán részt vettem egy ilyen tanfolyamon.

A hagyományos gyantával végzett szőrtelenítéshez képest ennél az eljárásnál a szőrnövéssel ellentétesen visszük fel a pasztát, ami körbeveszi a szőrszálat, majd a növekedés irányában eltávolítjuk.  
Így kevesebb fájdalommal jár a szőrszál kiszedése és a legrövidebb szálak is eltávolíthatóak.

Lassabban és lelkileg ráhangolódva érdemes dolgozni az anyaggal, ahogy az oktató megfogalmazta ez a paszta nem szolga, ezzel "kapcsolatba kell kerülni" ahhoz , hogy működjön.

A szőrtelenítő cukorpaszta, Kleopátra aranyának, az évszázadok óta ismert és használt cukorfőzetnek a modernizált változata.
Kizárólag természetes anyagokból áll, semmilyen kémiai, illat vagy színezőanyagot nem tartalmaz, nem okoz allergiát, a bőr nem pirosodik ki annyira, többször visszakenhető ugyanarra a felületre. Szőrbenövés és szőrtüszőgyulladás is ritkábban fordul elő.
A cukorpaszta teljesen higiénikus, mivel a cukor egy természetes tartósítószer, amiben a baktériumok nem telepednek meg.
A paszta langyos vízzel tökéletesen eltávolítható a bőrről és a textíliákból.



Kezelés menete:
1. A bőr átpermetezése zsírtalanító tonikkal, majd szárazra törlése.
2. A gyantázandó felület beszórása hintőporral.
3. Szőrtelenítés cukorpasztával.
4. Utókezelő, bőrápoló tej felvitele. Gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaz, visszaállítja a bőr védelmét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése